Elektrikli Araç Şarj Fiyatları ve Şarj Süresi Hesaplama

Fiyatlarımız
Kullanımlarınız Aşağıdaki Şekilde Ücretlendirilir.DC Soket Tarifesi
Soket Tipi | Fiyat |
---|---|
CCS2 | 5,99 (KDV Dahil) |

AC Soket Tarifesi
Soket Tipi | Fiyat |
---|---|
AC-21 kW AC-22 kW | 5,99 (KDV Dahil) 5,99 (KDV Dahil) |

Aracınızı seçin
Net Batarya: ??kWh
Not: Şarj süreleri, aracınızın batarya şarj kapasitesine göre değişebilmektedir.DC İLE DOLUM SÜRESİ
DC şarj üniteleri şarj süresi esnasında harici bir dönüştürücüye ihtiyaç duymayan istasyonlardır. Dönüştürücü, doğrudan DC şarj ünitesinin içinde bulunur ve bu sayede yüksek akımları kullanarak elektrikli aracınızı hızlı bir şekilde şarj etme olanağı sunar.
Elektrikli araç şarj fiyatları, araçların modeline ve markasına göre değişiklik gösterirken aynı zamanda kullanılan DC ve AC şarj istasyonlarına göre de farklılık gösterir. DC olarak tanımlanan şarj istasyonları, araçların hızlı şarj edilmesine imkan sunar. AC şarj istasyonları ise şarj süresinin daha uzun bir sürede tamamlanmasını sağlar. Elektrikli araç şarj fiyatlarının hesaplanmasına etki eden diğer bir etmen ise şarj sırasında kullanılan kablonun akım taşıma gücüdür. Şarj istasyonu fiyatları farklı ihtiyaçlara ve araç türlerine göre de değişkenlik gösterebilir.
Estasyon şarj istasyonları, açık alanlara kurulabildiği gibi aynı zamanda kişiye özel olarak yaşam alanlarına da kurulabilir. Bu sayede elektrikli araba sahiplerinin araçlarını şarj etme işlemleri daha kolay bir hal alır. Son derece pratik çözümler ve uygun şarj istasyonu fiyatları sunan Estasyon, aynı zamanda yolculuklar sırasında sürücülerin araçlarını rahatlıkla şarj edebilmeleri için kurumsal iş birliklerine de imza atmaktadır. Yüksek teknoloji ile tüm yaşam alanlarında şarj çözümleri sunan Estasyon'un elektrikli şarj istasyonu fiyatlarını inceleyebilir, güvenle hizmetlerini kullanabilirsiniz.
Estasyon ile Uygun Şarj İstasyonu Fiyatları
Elektrikli araç şarj ücreti aktarılan birim kWh bazında yapılan hesaplamalar ile belirlenir. DC şarj istasyonu fiyatları ile AC şarj istasyonu fiyatları arasında farklılıklar meydana gelirken, Estasyon ile güvenilir ve uygun tarifeye sahip olarak bu ayrıcalıklardan yararlanmanız mümkündür. Elektrikli arabaların şarj süreleri değişiklik gösterdiği gibi bu süreçteki birim fiyat da kullanılan soket ve şarj istasyonuna göre değişiklik gösterir.15 Şubat 2025 itibari ile Estasyon güncel şarj istasyonu fiyatları tarifeleri şu şekilde sıralanabilir:
● DC Soket Şarj İstasyonu Fiyatları: CCS2 soket tipi birim fiyatı KDV dahil 11,44 TL’dir.
● AC Soket Şarj İstasyonu Fiyatları: AC-21 kW soket tipi fiyatı KDV dahil 8.20 TL iken, AC-22 kW soket tipinde ise fiyat KDV dahil 8,63 TL’dir.
Elektrikli araba şarj fiyatlarını belirleyen en büyük etkenin soket tipi olduğu söylenebilir. Türkiye’nin birçok noktasında tercih edilebilecek Estasyon şarj istasyonlarında hem DC soket tipini hem de AC soket tipini kolaylıkla kullanabilirsiniz. Size en yakın istasyonu bulmak ve şarj istasyonu fiyatlarını incelemek için Estasyon mobil uygulamasını kullanarak yolculuğunuzu daha planlı ve konforlu hale getirebilirsiniz.
Elektrikli Araba Kaç Saatte Şarj Olur?
Elektrikli araç şarj istasyonu fiyatları kadar merak edilen bir diğer konu başlığı ise elektrikli araçların kaç saatte şarj olduğudur. Hızlı şarj istasyonları fiyatları tarifeleri, aracın soket tipine göre değişiklik gösterir. Elektrikli arabaların şarj süreleri ise şarj esnasında havanın sıcaklık değeri, nasıl bir şarj ünitesinin kullanıldığı, hangi tip istasyonun tercih edildiği ile ilişkilidir. Hızlı şarj istasyonları fiyat
Aracınızın şarj süresini hesaplamak, sayfamız üzerinde bulunan hesaplama aracından gerekli bilgileri girdiğiniz takdirde oldukça pratik bir sürece sahiptir. Ancak genel olarak DC ve AC şarj ile dolum süreleri şu şekilde açıklanabilir:
● DC ile Dolum Süresi: Elektrikli araba şarj ücreti, arabanın batarya kapasitesine göre değişkenlik gösterir. Buna bağlı olarak araçların şarj dolum süreleri de yine değişiklik gösterecektir. DC şarj üniteleri, şarj süresi sırasında harici bir dönüştürücüye ihtiyaç duymaz. Dönüştürücü direkt olarak DC şarj ünitesinin içerisinde yer alır. DC tip istasyonlarının bu özelliği, yüksek akımların kullanılarak elektrikli arabaların hızlı bir şekilde şarj edilmesine imkan sunar. Estasyon DC şarj ile ortalama 30 dakika içinde %80 doluluk seviyesine ulaşabilirsiniz.
● AC ile Dolum Süresi: Estasyon’un AC tip istasyonları genel olarak 7-11 kW ile 22 kW arasında bir enerji sağlar. Bu enerji araç üzerindeki dönüştürücü yardımı ile bataryanın şarj olmasına imkan sunar. Aracın içerisinde yer alan dönüştürücünün kapasitesi ise elektrikli arabanın şarj olma süresinin hızını doğrudan etkiler. Bu da bazı araçların hızlı bir şekilde %0’dan %100 oranına ulaşmasını sağlarken, bazı araçlarda ise bu sürenin daha uzun olmasına neden olur. AC tip istasyonlarda da elektrikli araç şarj istasyonu ücreti kullanılan güce göre değişir. Estasyon ev ve ticari tip AC şarj ünitelerinde 22 kW güç ile ortalama şarj süresi 4 saattir. Yalnızca evlerde kurulan 7.4 kW ve 11 kW ünitelerde şarj süresi ortalama 8 saati bulmaktadır.
Estasyon Elektrikli Araç Şarj Süresi Hesaplama Aracı Nasıl Kullanılır?
Elektrikli araç şarj maliyeti hesaplaması sanıldığı kadar karmaşık değildir. Elektrikli araç şarj istasyonu fiyatları için basit bir formülün uygulanması yeterli olur. Elektrikli arabaların kaç saatte şarj olacağının bilinmesi, günlük işlerin aksatılmadan yapılması adına son derece önemlidir. Gidilecek yolun hesaplanması ve bu doğrultuda aracın yüzde kaç oranında elektrik harcayacağının hesaplanması da gerekir. Bu sayede yolculuk sırasında istenmeyen sürprizler ile karşı karşıya da kalınmaz.
Elektrikli araç şarj süresi, Estasyon hesaplama aracı ile kolayca hesaplanabilir. İlgili alanda aracın markasının ve modelinin doğru bir şekilde girilmesinin ardından, AC ve DC tip istasyon kullanılarak aracın ne kadar sürede şarj olacağı öğrenilebilir.
Elektrikli arabaların şarj sürelerinin hesaplanması için bazı unsurların doğru bir şekilde bilinmesi gerekir. Bunların başında aracın modeli, üretim yılı, markası ve batarya kapasitesi yer alır. Elektrikli arabaların şarj olması için gerekli süre, pilin boyutuna ve şarj hızına bağlı olarak değişiklik gösterir. Elektrikli arabaların şarj olma süresinin hesaplanması için şu formül kullanılır:
● Şarj Süresi (saat) = Batarya Boyutu (kWh) / Şarj Cihazı Gücü (kW)
Yukarıda belirtilen formül AC şarj cihazlarında dolumda geçerli olup, DC şarj cihazlarında ise %20-%80 aralığında geçerlidir. Bu formül uygulanırken ilk olarak aracın kWh türünden batarya kapasitesinin bilinmesi gerekir. Ardından batarya kapasitesi baz alınarak kullanılacak şarj cihazının gücü dikkate alınır. Tüm bu değerlerin doğru bir şekilde belirlenmesinin ardından elektrikli araç şarj süresi net bir şekilde elde edilir.
Elektrikli Araç Şarj Süresini Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Elektrikli şarj fiyatları kadar elektrikli arabaların şarj sürecini hangi faktörlerin etkilediği de önemlidir. Şarj istasyonu fiyatları genel olarak akaryakıt fiyatlarına göre daha ekonomik bir skalaya sahiptir. Ancak elektrikli araç satın almayı düşünen sürücülerin, bu araçların ne kadar sürede şarj olacağını ve şarj sürelerinin hangi etkenlere bağlı olarak değiştiğini bilmesi son derece önemlidir. Bu doğrultuda elektrikli arabaların şarj olma süreleri temelde üç ana etmene bağlı olarak değişir. Bu üç ana etmen ise şunlardır:
● Elektrikli Araçtaki Bataryanın Şarj Hızı: Bataryanın şarj seviyesi düşükse, genellikle hızlı şarj olur, ancak %80’den sonra şarj hızı düşer. Lityum iyon bataryalar, aşırı ısınmayı önlemek için genellikle son %20’lik dilimde daha yavaş şarj edilir.
● Bataryanın Büyüklüğü: kWh cinsinden ölçülen batarya kapasitesi ne kadar büyükse, tamamen şarj olması da o kadar uzun sürebilir. Örneğin, 40 kWh kapasiteli bir batarya, 75 kWh kapasiteli bir bataryadan daha kısa sürede dolacaktır.
● Kullanılacak Güç Kaynağının Şarj Gücü / Türü
Bu önemli üç etkenin yanı sıra; elektrikli arabaların şarj süresini, batarya sıcaklığı ve şarj istasyonunun bağlı olduğu elektrik şebekesi de etkiler. Ayrıca aracın enerji tüketimi ve pil sağlığı da oldukça önemlidir. Tüm bu faktörler, aracınızın ne kadar hızlı şarj olacağını belirlerken dolum için ne kadar süre gerektiğinin de ipuçlarını size verir. Bu doğrultuda elektrikli arabanızın şarj planlamasını doğru yapmanız seyahat süresini de şekillendirir.
Estasyon Şarj İstasyonunda Ödeme Nasıl Yapılır?
Estasyon şarj istasyonlarında araçlar şarj edildikten sonra, akıllı cep telefonlarına ücretsiz bir şekilde indirilebilen mobil uygulama üzerinden ödemeler yapılabilir. Uygulamaya üye olduktan sonra en yakındaki Estasyon şarj istasyonları kolaylıkla bulunabildiği gibi aynı zamanda kredi kartı tanımlaması ile ödemeler de hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanır. İstasyonlarda hem dolum hem de ödeme için şu adımları takip edebilirsiniz:
● Estasyon'un mobil uygulamasını cep telefonunuza indirin.
● Uygulamadaki elektrikli şarj istasyonu haritası yardımı ile konumunuza en yakın Estasyon istasyonunu bulun.
● Aracınızın şarj portunu açarak, uygun şarj kablosunu takın.
● Şarj kablosunu taktıktan sonra, Estasyon mobil uygulamadan şarj istasyonunu seçin 'Şarj Başlat' düğmesine tıklayarak, şarjı başlatın.
● Şarj sürecini mobil uygulama üzerinden takip edebilirsiniz.
● Şarj işlemi tamamlandığında, mobil uygulama üzerinden şarjı sonlandırabilirsiniz. Şarj kablosunu önce araçtan, sonra şarj istasyonundan çıkarın.
● Ödemenizi kredi kartınız ile yapabilirsiniz.
● Ayrıca tüm ödeme süreçlerinizi Estasyon'un uygulaması üzerinden kontrol edebilirsiniz.
Güncel şarj istasyonu fiyatlarını da Estasyon uygulaması üzerinden öğrenebilirsiniz. Elektrikli araba şarj istasyonu fiyatlarını değerlendirerek pratik bir şekilde ödemenizi yapabilirsiniz. Yolculuklarınızda ihtiyaç duyduğunuz her an güvenli ve hızlı bir şekilde elektrikli aracınızı şarj edebileceğiniz Estasyon şarj istasyonu hizmetleri sayesinde kesintisiz bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.
Şarj İstasyonu Fiyatları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
AC şarj istasyonu fiyatları neye göre değişir?
Şarj istasyonu fiyatları tercih edilecek olan kW'a göre değişir. Estasyon AC şarj istasyonları 7kW ila 22 kW'a kadar bir güç sağlar. Bu da araçların şarj olma süresini ve şarj istasyonu fiyatlarını değiştirir.
DC şarj istasyonu fiyatları neye göre değişir?
DC şarj istasyonu fiyatları, istasyonun gücüne göre değişir. 60 kW ile 120 kW arasında bir güce sahip olan DC istasyonları yüksek hızlı şarj istasyonu kategorisinde yer alır. 180 kW ila 400 kW arasında güce sahip olan istasyonlar ise ultra hızlı şarj istasyonu kategorisinde yer alır. Estasyon DC istasyonları 120 kW güce sahip olarak yüksek hızlı şarj istasyonu kategorisinde yer alır.
Şarj istasyonu fiyatları nasıl hesaplanır?
Şarj istasyonu fiyatları hesaplanırken ilk olarak AC ya da DC şarj istasyonu ayrımı yapılmalı. EPDK Yönetmeliği'ne göre, tarife fiyatları yalnızca kWh üzerinden hesaplanmaktadır ve fiyatların belirlenmesinde soket gücü ya da aktarılan güç temel alınır. Kurumsal müşterilerimize tanımladığımız Estasyon kartı ile şarj tarifeleri aynı olsa da indirimli fiyatlardan yararlanabilmelerini sağlıyoruz.
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Estasyon ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen iletişime geçin.