MG Elektrikli Araba: Menzili, Şarj Süresi, Fiyatı

MG elektrikli arabalar, göz alıcı tasarımları ve üst sınıf teknolojik özelliklere sahip SUV modelleri ile dikkat çeken araçlardır. Marka sınıfının en güvenilir otomobilleri arasında önemli bir yere sahip olan bu araçlar hem çevreci hem ekonomik olması ile her geçen gün çok daha fazla ilgi görmektedir. Elektrikli arabaların popülaritesinin artması ile MG elektrikli araçlara olan ilgi de artmıştır. Bu sebeple MG elektrikli araba fiyatları, menzili ve şarj süresi gibi özellikleri merak edilen konular arasında yer almaktadır. 

Estasyon olarak bu yazımızda, MG elektrikli arabalar hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

MG ZS EV Özellikleri

Pilot özelliği ile teknolojik sürüş desteği sunan MG ZS EV modeli, %100 elektrikli araç modeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Akıllı şarj yöntemi ile araçtan araca şarj olabilir. Ayrıca 440 km menzil özelliği ile hem şehiriçi hem şehirler arası kullanım için son derece idealdir.

MG markasının en yeni modeli olan MG ZS EV modeli, kapasitesi artırılmış batarya sistemi ile hızlı şarj istasyonları ile 40 dakika içerisinde %80 şarj seviyesine ulaşır. Hızlı şarj istasyonu maliyeti modele göre farklılık gösterir. Genel olarak MG ZS EV özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Şehir içi menzili: 591 km

  • WLTP menzili: 440 km

  • 40 dakikada %80’e kadar hızlı şarj

  • Kapasitesi artırılmış yeni batarya teknolojisi, büyük modüllü batarya hücresi paketi

MG elektrikli otomobil menzili

MG Elektrikli Araç Menzili

MG elektrikli otomobillerde şehir içi menzil 591 km.’dir. WLTP menzili ise 440 km.’dir.

İlginizi Çekebilir: WLTP Nasıl Ölçülür?

MG Elektrikli Araç Şarj Süresi

MG ZS EV araçlar, yenilenen bataryası ile daha hızlı şarj imkânı sunar. Yeni ZS EV, 92 kW’a ulaşan hızlı şarj gücü ile 40 dakikada %80 batarya doluluğu elde edebilir. Artırılmış batarya kapasitesi ve yükseltilmiş enerji verimliliği ile yeni ZS EV otomobiller, şehir dışı seyahatleriniz için de uyumlu bir araçtır.

MG Elektrikli Araç Batarya Ömrü

MG ZS EV’nin 72.6 kWh’lik bataryası, MG Elektrikli Araç batarya ömrü 7 yıl ve 150.000 km olarak belirlediği garanti kapsamındadır. Bu süreçten önce kapasitede beklenmeyen sorunlar yaşanması durumunda gerekli masraflar üretici firma tarafından karşılanır.

MG Elektrikli Araba Fiyatı

MG elektrikli araba fiyatları, modeline ve özelliklerine göre fiyat değişikliği göstermektedir. Bu sebeple MG ZS EV fiyatları ve diğer modeller için güncel fiyat bilgisi için MG Turkey web sitesini inceleyebilirsiniz.

MG Elektrikli Araba Şarj İstasyonları

MG elektrikli arabalardan satın almayı düşünen herkesin kolay şarj için mutlaka şarj cihazı alması gerekir. Şarj cihazının kalitesi ise aracın pil ömrünü korumasını mümkün kılar. 

Estasyon Elektrikli Araç Şarj İstasyonları, hem AC hem de DC şarj imkânı sunar. Ayrıca işyerine şarj istasyonu ve eve araç şarj istasyonu kurulumu seçenekleri ile ulaşılabilir ve kaliteyi gözeten bir hizmet anlayışına sahiptir. Gerek kurumsal gerekse bireysel şarj çözümleri sunan Estasyon ile siz de elektrikli aracınızı kolay ve hızlı bir şekilde kaliteden ödün vermeden şarj edebilirsiniz. 

MG Elektrikli Araç Hakkında Sık Sorulan Sorular

MG Elektrikli Hangi Ülkenin?

MG (Morris Garages), 1924-2005 seneleri arasında spor arabalar üreten Britanyalı bir otomotiv markasıydı. İki kapılı üstü açık spor arabalarıyla tanınan MG, Temmuz 2005`te Çinli Nanjing Otomobil Grubu MG tarafından satın alındı. “MG” isim hakkını ve fabrikayı satın alan 2. Çin firması olan Nanjing de NAC MG ismi ile hem Çin'de hem de İngiltere'de üretim çalışmalarına başladı. 

MG Elektrikli Ne Kadar Elektrik Harcar?

MG ZS EV, yenilenen bataryası ve hızlı şarj imkânı ile verimli bir sürüş sunar. 72.6 kWh batarya kapasitesiyle donatılan bu model, şehir içinde 100 km başına ortalama 12.9 kWh elektrik tüketir. 

Şehir dışı sürüşlerde tüketim değişiklik gösterebilse de, genel ortalama tüketim 17.8 kWh/100 km’dir. 0'dan 50 km/s hıza 3.6 saniyede çıkabilen ZS EV, maksimum 115 kW güç üretir ve 92 kW’a kadar hızlı şarj kapasitesiyle 40 dakikada %80 şarj doluluğuna ulaşabilir.

MG Elektrikli Kaç Saatte Şarj Olur?

MG ZS EV araçların şarj süresi, aracın modeline ve şarj seçeneğine göre değişiklik göstermektedir. Net bir bilgi almak için Estasyon’un sunduğu hesaplama aracı ile ne kadar süre içerisinde yüzde kaç oranında şarj olacağını inceleyebilirsiniz. 

Estasyon olarak amacımız, Türkiye’nin önde gelen elektrikli araç şarj ağı hizmetlerimizi sorunsuz bir şekilde sizlere sunmaktır. Hem AC hem de DC şarj istasyonu hizmetlerimiz ile siz değerli müşterilerimize bireysel kullanıma istasyonu kurulumu da sağlıyoruz. Estasyon Türkiye Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Haritası ve şarj seçeneklerimiz hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 


Yorum Yap

Paylaşımlarınız bizim için değerli, lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Yardıma mı ihtiyacınız var?

Estasyon ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen iletişime geçin.